« Späť

Tisícky ľudí smerujú na turné, ktoré chystá po 10-krát Projekt Godzone

Tisícky ľudí smerujú na turné, ktoré chystá po 10-krát Projekt Godzone

Bratislava / Päť slovenských miest bude od pondelka do piatku dejiskom jubilejného desiateho ročníka Godzone turné. Projekt zastrešuje Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže a turné je organizované ako jedno z hlavných podujatí špeciálneho Týždňa Cirkvi pre mládež. Uskutoční sa v čase, ktorý je z historického pohľadu spojený s odvážnym konaním mladých ľudí v roku 1989, ktorí nebojácne bojovali za slobodu a zmenu vtedajšieho systému.

"Projekt Godzone sa realizáciou turné snaží odpovedať na výzvu dnes už svätého Jána Pavla II. k „novej evanjelizácii“. Hlásanie evanjelia zostáva nemenné, avšak nová evanjelizácia má byť nová v zápale, metódach a vo výraze. A preto je tu turné. Evanjelium prinášame novým a moderným spôsobom, takým, ktorý môže zaujať všetkých. Snažíme sa ukázať, že život s Bohom nie je prežitok, ale je aktuálny aj dnes," hovorí riaditeľ Projektu Godzone Július Slovák. "Od 12. do 16. novembra navštívime Poprad, Košice, Žilinu, Banskú Bystricu a Bratislavu. Pozývam vás, príďte zažiť turné, ktoré minulý rok navštívilo viac než 22-tisíc ľudí," dodáva. Tento ročník sa ponesie v znamení témy "Chceme viac?" Okrem organizátorov a 300-členného tímu na toto evanjelizačné podujatie pozýva aj Rada pre mládež pri Konferencii biskupov Slovenska, žilinský biskup Mons. Tomáš Galis, banskobystrický biskup Mons. Marián Chovanec a bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko. 

Celovečerný program, do ktorého sa organizátori snažia priniesť vždy niečo originálne je prepojením hudobno-tanečných prvkov, divadelnej scénky, kvalitnej videoprodukcie a súčasne je večerom plným chvál, uctievania, svedectiev a slova. Tento večer ponúka nielen vysokú úroveň prevedenia, ale odovzdáva najmä radostnú zvesť evanjelia atraktívnym spôsobom. Aj tento rok sú súčasťou hudobného tímu talentovaní hudobníci, herci a tanečníci, ktorí svojimi darmi a talentami poukazujú na krásu Boha. Súčasťou hviezdneho obsadenia je Marta Stanovčáková, profesionálna violončelistka, pôsobiaca v orchestri Štátnej opery v Banskej Bystrici, Samuel Kmotorka, hudobník, ktorý pracoval s BBC produkciou a vedie slovenský bubenícky ansámbel, ktorý vyhral celoeurópsku súťaž v Litve, ale aj Petr Špaček, český violončelista, ktorý hrá v zoskupení v Prague Cello Quartet a má na konte radu domácich aj zahraničných ocenení. Nebudú chýbať ani známe gospelové skupiny PiarMusic, ESPÉ a Lámačské chvály, ktoré budú na pódiu spojené s ďalšími hudobníkmi z iných kapiel.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 v náväznosti na prvé turné s názvom Enter the Godzone, ktoré sa uskutočnilo v roku 2009. Nasledovala séria ďalších. Súčasťou turné nie sú len večerné programy, ale aj dalšie aktivity. Počas dní, kedy prebieha program, sa v konkrétnom mieste konajú rozličné dobročinné aktivity, evanjelizácia a pozvánky v mestách a na školách, dobrovoľná pomoc v charitných centrách, domovoch dôchodcov či centrách pre bezdomovcov. Súčasťou turné bude tiež pozvanie ku konaniu dobrých skutkov prostredníctvom zadaných úloh. „Veríme, že aj toto je spôsob, akým môžeme prinášať hodnoty Božieho kráľovstva do bežných dní, tam, kde práve sme. Každý malý skutok lásky môže priniesť zmenu a premieňať postupne kultúru tohto sveta,“ vysvetľuje Mirka Kmeťová, jedna z organizátoriek turné a členka ekonomického oddelenia Projektu Godzone.

 

Projekt Godzone je evanjelizačný projekt zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho predsedom Jánom Bucom, kňazom Katolíckej cirkvi pracujúcim s mládežou, ďalej tajomníkom Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska Ondrejom Chrvalom a provinciálom rehole piaristov Jurajom Ďurnekom SchP. 

Bližšie informácie o turné je možné nájsť na stránke http://tour.godzone.sk